Każda Pani Domu niezależnie od tego, czy ma swój warzywniak oraz ogród, czy kupuje produkty od sprawdzonych osób, w odpowiednim czasie przygotowuje domowe przetwory. Kiszonki, marynaty, konfitury, dżemy i soki to sprawdzone sposoby, by zachować bogactwo smaków na dłużej. Latem, gdy takich produktów jest dużo, nikt nie zwraca na nie szczególnej uwagi, jednak zimą stają się one rarytasem nie do podrobienia. Le petit reve doskonale zdaje sobie z tego sprawę, dlatego tak, jak większość z nas, własnoręcznie przygotowuje konfitury i frużeliny, które następnie można zajadać np. z croissantem. To właśnie sprawia, że słodkie dodatki w bistro Rzeszów, są tak pyszne.
Dlaczego warto „pałaszować” słodkie dodatki w Le petit reve?
Bistro Rzeszów stawia na naturalne, zdrowe składniki, z których robione są pyszne konfitury i frużeliny, będące najlepszym dodatkiem do francuskich wypieków. Prosty skład sprawia, że nie można ich porównać z żadnym sklepowym zamiennikiem. Są niemal tak idealne, jak dżemy robione przez babcie i mamy. Co więc sprawia, że słodkie dodatki w Le petit reve zaskakują klientów?
- Najwyższa jakość – przygotowując samodzielnie konfitury i frużeliny mamy wpływ na to, z jakich składników je robimy. Przecież przetwarzanie ich nie spowoduje poprawy smaku czy jakości, a już na pewno świeżości konkretnych produktów. Używane przez nas owoce pochodzą od lokalnych dostawców, dzięki czemu mamy pewność, że są one świeże oraz w pełni dojrzałe i idealnie nadają się na nasze przetwory.
- Brak zbędnych dodatków – robiąc samodzielnie przetwory, to od nas zależy, co znajdzie się w ich składzie. Le petit reve nie używa aromatów, barwników, konserwantów ani dużej ilości cukru, co przekłada się na wysoką jakość konfitur. Naturalną metodą, aby przetwory zabezpieczyć przed drobnoustrojami, jest pasteryzacja. Wszystko więc odbywa się w należyty sposób, tak by klient mógł delektować się prawdziwymi owocami.
- Dostępność sezonowych owoców przez cały rok – tak jak już wspominaliśmy, zawsze jest tak, że gdy owoców jest nadmiar nikt nie myśli o tym, że za chwilę może ich zabraknąć. Dopiero gdy nadchodzi sezon jesienno-zimowy wiele osób marzy o pysznych malinach, truskawkach czy jagodach. Dzięki Le petit reve możesz w każdej chwili poczuć i zasmakować różnych owoców. Zamknięte w słoikach tylko czekają, by dołączyć do pysznej bagietki, którą Ty będziesz zajadać ze smakiem.
Zalety konfitur i frużelin w Le petit reve
Z pewnością moglibyśmy kupować słodkie dodatki w sklepach i podawać je Wam do francuskich wypieków. Problem w tym, że lubimy naturalne składniki, których niestety próżno szukać na sklepowych półkach. Nasze przetwory to źródło:
- naturalności,
- smaku,
- jakości,
- różnorodności,
- dbania o figurę,
- wykorzystywania owoców przed zmarnowaniem.
Le petit reve zaprasza na pyszne, słodkie dodatki idealne do wszystkiego
Ludzie dzielą się na zwolenników jedzenia pieczywa na słodko lub na słono. Zarówno jedni, jak i drudzy znajdą u nas to, czego potrzebują, by ich dzień stał się lepszy. Pyszna bagietka z pieczony burakiem, serem pleśniowym i rukolą, a może croissant z własnej produkcji białą czekoladą i konfiturą malinową? To który wariant wybierzesz, zależy od Ciebie.