Francuskie rogaliki już od lat podbijają nasze podniebienia, za sprawą słodko-słonego smaku i wyjątkowego maślanego zapachu. Mowa oczywiście o croissantach, które stały się hitem nie tylko jako poranny posiłek, ale także drugie śniadanie w pracy bądź szkole. Jedni jedzą je na słodko, inni wybierają słoną wersję. Niezależnie jednak od upodobań zawsze smakują idealne. Największym problemem jest jednak zakup tego wyjątkowego rogalika, ponieważ jak większość z nas wie, wyroby dostępne w marketach nawet nie przypominają oryginałów. Na szczęście piekarnia francuska Le petit reve ma w swojej ofercie croissanty. To tam, już z daleka czuć zapach świeżego pieczywa i pysznych słodkich wypieków. Co więcej, wypijesz tam aromatyczną kawę, którą możesz wziąć również na wynos wraz z innymi przysmakami.

Piekarnia francuska odkrywa tajemnice o croissancie

Croissant już od 103 lat uważany jest za narodowy francuski produkt. Pierwszy przepis, o którym wiadomo, pochodzi z 1839 roku. Związany jest on z właścicielem wiedeńskiej piekarni Augustem Zangiem, o czym więcej przeczytasz w naszym artykule Piekarnia w Rzeszowie – tutaj zjesz najlepsze croissanty”.

Nie wszyscy bowiem wiedzą, ale dawniej croissanty pieczone były bez nadzienia i podawało się je tylko z białą kawą. Obecniepoza klasyczną wersją, dostępne są też francuskie rogaliki z dodatkiem czekolady lub dżemu owocowego wewnątrz.

Dlaczego croissant w Rzeszowie jest tak pyszny?

Piekarnia francuska znajdująca się w centrum Rzeszowa doskonale wie, jak wielu Klientów każdego dnia wyczekuje momentu, by kupić świeżo wypieczonego, maślanego croissanta. Niezależnie czy pałaszują go na miejscu, czy zabierają do pracy bądź szkoły, zawsze smakuje tak samo dobrze. Sekretem jest receptura, a dokładniej mówiąc produkty pochodzące od sprawdzonych dostawców. W Le petit reve używa się:

  • masła z 83% zawartością tłuszczu,
  • mąkę z Polskich Młynów,
  • jajka z wolnego wybiegu,
  • cukier trzcinowy.

Croissanty w Rzeszowie – wersja na słodko czy słono?

Ze względu na fakt, że każdy z Klientów ma inny gust, jeśli chodzi o jedzenie, piekarnia francuska ma coś zarówno dla miłośników słodyczy, jak i bardziej wytrawnych dań.

Tym pierwszym gościom polecamy croissanta z dodatkiem własnoręcznie robionych konfitur z owoców od lokalnych dostawców. Mamy również w ofercie czekoladę deserową, białą oraz karmelową, a także masło orzechowe. Gwarantujemy, że raz spróbowany croissant w zestawieniu ze słodkimi dodatkami zostają w pamięci, a także na języku już na zawsze.

Z kolei dla Klientów lubujących się w croissantach na słono mamy do wyboru długą listę, zaczynając od pesto z suszonych pomidorów, przez szynkę parmeńską na sałacie kończąc. Pełną ofertę znajdziesz na naszej stronie https://lepetitreve.pl/#menu.

Piekarnia francuska zaprasza na Grunwaldzką 16a

W Le petit reve, francuskiej piekarni w Rzeszowie, można znaleźć szeroki wybór croissantów zarówno na słodko, jak i na słono. Wszystkie wypieki przygotowywane są zgodnie z recepturami, co gwarantuje ich prawdziwy francuski smak.

Croissanty na słodko czy na słono? To zależy od indywidualnych preferencji smakowych. Jedno jest pewne, w Le petit reve, można znaleźć francuskie pieczywo oraz prawdziwe croissanty, które zadowolą każdego smakosza. Nie czekaj więc dłużej i odwiedź nas już dziś.